eyvind gulbrandsenmain.html
biobio.html
workwork.html
contactmailto:eyvgul@gmail.com?subject=
texttext.html
newsnews.html

Vandrehistorier dykker ned i 3 landsbyer i Århus Kommune og skaber et scenisk forløb, der bygger på de fortællinger og mennesker der bor i byen. Værket opføres som en vandring gennem byen, med byen og andre interesserede som publikum.
Digteren Ursula Andkjær Olsen vil besøge landsbyerne og opfange områdets fortællinger gennem møder og interviews. De digte hun komponerer herfra, vil blive bearbejdet af den finske lyskunstner Timo A. Alto, af komponist Eyvind Gulbrandsen og af det Aarhus-baserede ensemble Lydenskab.

5-7 familier og fælleshuse lægger rum til koncerten, der foregår som en vandring gennem byen, både inde og ude.

Formål

At præsentere ny poesi, musik og kunst i en meningsfuld og nærværende kontekst.
At skabe en fælles kulturoplevelse i de små landsbyer. At iscenesætte fortællinger fra landsbyen og styrke den lokale kultur, ved at sætte et iscenesat blik på by og mennesker.

Indhold

Samskab ønsker at udfordre konformiteterne omkring den klassiske kunstoplevelse.
Vi ønsker at skabe dynamisk kunst, der giver mening for publikum.
Vi gør det ved at gøre publikum til en del af den skabende proces ved
at tilrettelægge koncerten sammen med lokale borgere i mindre landsbyer.
Kunstnerne kommer til at besøge landsbyen i tilrettelæggelsen af koncerten, hvor de forskellige lokaliteter og hjem undersøges og vi vil lære byens mennesker og fortællinger at

kende. Ud fra dette skabes små værker, der tager udgangspunkt i stemninger,
rum og fortællinger. I den endelige performance, iscenesættes byen i lyssætninger,
der leder publikum gennem den poetiske vandring. Her opleves de personlige input som fragmenter eller byggesten, der vækker genkendelse.
Koncerterne kan eksempelvis besøge den lokale kirke, forsamlingshus, en lade og private hjem. Nogle af stederne vil lokale fortællere indgå i værkerne. Andre steder tager forfatter og ensemble over.
Når projektet har fundet sted, vil byen have en ny bevidsthed om det lokalsamfund
de er en del af. Der vil blive udgivet en digtsamling om og til byen.

Ursula Andkjær Olsen
Ursula Andkjær Olsen, f. 28.11.1970, dansk forfatter. Hun læste på Forfatterskolen 1997-99 og blev

siden cand.mag. i musikvidenskab og filosofi 2002.
Ursula Andkjær Olsen debuterede i 2000 med digtsamlingen Lulus sange og taler, der blev efterfulgt af Syndfloder (2002) og Atlas over huller i verden (2003).
Med Ægteskabet mellem vejen og udvejen (2005) fik hun et gennembrud til en større læsekreds med en sprudlende, musisk og omverdensorienteret poesi. Den blev siden fulgt af digtsamlingerne Skønheden hænger på træerne (2006) og Havet er en scene (2008).
I 2010 fulgte det lange digt Have og helvede, hvor Ursula Andkjær Olsen tager den bibelske fortælling om slangen i Paradiset under kærlig behandling. Digtet er ikke sat op som en normal bogtekst, men er i stedet broderet og illustreret med collager af digterens søster, Julie Andkjær Olsen (f. 1975).Året efter udkom Samlet. Poesi 2000-2010, der rummede Ursula Andkjær Olsens seks foregående digtsamlinger samt tekster, der ikke før var blevet publiceret i bogform. I 2012 fulgte digtsamlingen Det 3. årtusindes hjerte, som i otte dele bevæger sig fra store samfundsemner til små private observationer i et komplekst hele.

Ursula Andkjær Olsen har bl.a. også skrevet librettoen til kammeroperaen Miki Alone (2002) og musikteaterstykket Kunsten at vælge (2005) samt essayet Hver med sit næb (2004) om den danske komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

Ursula Andkjær Olsen har bl.a. modtaget arbejdslegater fra Litteraturrådet 2001 og Statens Kunstfond 2004 samt Dan Turèll-prisen 2006, Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris 2007, Det Danske Akademis Otto Gelsted-pris 2010, og i 2011 Holberg-medaillen på 60.000 kroner finansieret af Statens Kunstråds Litteraturudvalg. 2012 modtog hun Montanas Litteraturpris for Det 3. årtusindes hjerte.


Timo A. Alto

Er lysdesigner og kunstner fra Salo I Finland. Timo er uddannet fra University og the Arths Theatre, Academy Helsinki, Ligthning designer MA. Timo har en narrative tilgang til lyssætning og til at lave stedsspecifikke lysinstallationer, der arbejder tværæstetisk med kunst og omverden.

Lydenskab

Lydenskab er et af de mest vedkommende og aktive ensembler indenfor ny tværkunst og klassisk musik, samtidig med at vi er et interagerende, skabende og udviklende fællesskab.
Lydenskab formidler den klassiske musik i nye rammer. Vi bryder koncertsalen op og skaber anderledes koncertoplevelser både for publikum og for os selv. Lydenskab formidler den klassiske musik nærværende og vedkommende. Vi laver projekter, der træder ud af den klassiske koncertsal og møder et nyt publikum i projekter og på scener, som interagerer med mennesker og lokalmiljø.

Eyvind Gulbrandsen

Eyvind Gulbrandsen har en diplomeksamen i komposition fra konservatoriet i Århus, hvor han studerede fra 2000 – 2005. Eyvinds lange række af værker indeholder musik for orkester og teater, elektronisk- og elektroakustiskmusik, installationer og solo/kammermusik. Eyvinds musik er spillet i alle de nordiske lande samt Tyskland, UK, USA og Canada, og han har modtaget priser og adskillige arbejdslegater i kraft af hans virke. Eyvind arbejder også med andre former for lydkunst og musik indenfor nær sagt alle genre. I nogle år har han arbejdet med forskellige projekter bl.a. med hans ”The Mannequin Ensemble” i centrum. Ensemblet består af en samling af mannequin dukker, hvori Eyvind har monteret højtalere. Dukkerne har lagt ”stemme” til forskellige performances, koncerter og installationer, blandt andre i samarbejde med den Norske performance og vokalgruppe “Små Grå” i forestillingen ”TIN!”, og med Jullie Hjetland i den prisbelønnede performancekoncert ”The Changeling”. Eyvind har ligeledes været en dedikeret underviser. Han var i fire år leder af den elektroniske musiklinje på Ærø Højskole, og har senere undervist på Ryslinge og Engelsholm højskole samt på Syddansk Musikkonservatorium og Sonic College i Haderslev. Han er nu leder af SoundHouse på Brandbjerg Højskole.

 
backProjects2013.html
mainmain.html

Vandrehistorier - landsbyen som scene